Tervetuloa Lastenkylään!Keväällä 2012 avattu Vivamon Lastenkylä sijaitsee Lohjalla, Vivamossa kauniin Lohjanjärven rannalla. Lastenkylä toiminta-ajatus on "Hyvistä hetkistä hyvään elämään". Hyvät hetket voivat olla pieniä asioita tai jännittäviä seikkailuja. Tärkeää on, että ne muistetaan vielä vuosien päästä.

Vivamon Lastenkylässä lapset ja aikuiset voivat viettää hyviä hetkiä yhdessä, kauniin luonnon keskellä. Lastenkylässä on tilaa kaikenlaisille tunteille, ilolle, onnistumisten kokemuksille, omien tarinoiden kertomiselle ja ikiaikaisten kertomusten kuuntelemiselle.

Seurakunnat, koulut ja päiväkodit voivat hyödyntää Vivamon Lastenkylää monella tavalla. Se voi palvella retkikohteena, leiripaikkana sekä leirikoulujen ympäristönä. Monipuolista toimintaa hiljentymistä tarjoava lastenkylä voi positiivisella tavalla tukea myös perheitä erilaisissa tilanteissa.

Yksi Lastenkylän tehtävistä on lastenkulttuurin luominen, esittäminen ja tukeminen. Ohjelmassa on musiikkia, draamaa, kirjallisuutta, nukketeatteria ja kuvataidetta. Lasten omaehtoinen kulttuurin tuottaminen on niin ikään tärkeällä sijalla. Lastenmaa-lehti toimii Vivamon Lastenkylän omana lehtenä.

Kylään on talkootyönä rakennettu lasten oma kirkko. Siellä voidaan viettää kirkkohetkiä. Siellä rukoillaan maailman kaikkien lasten puolesta. Kirkon nimi viittaa seimen lapseen ja samalla muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on arvokas ja pyhä.

Lastenkylän päivässä tutustuaan luonnon ihmeisiin, vieraillaan Mummolassa, Vaarin Verstaassa, taitopajoissa ja nukketeatterissa.

Esteettömyys ja monikulttuurisuus

Luontopoluille on tekeillä pitkospuut, jotta myös pyörätuolilla liikkuvat lapset pääsevät kiertämään polkua. Toivomme, että saamme polun kuntoon tämän kesän aikana.

Suomessa elää lapsia ja perheitä monenlaisista taustoista. Toivotamme kaikki tervetulleeksi Lastenkylään.

Lastenkylän kartan löydät tästä.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä