KRS Jyväskylässä


Tällä sivulla näet Jyväskylän tapahtumat ryhmiteltynä erilaisten kokonaisuuksien mukaan. Näet samat tapahtumat kalenterimuodossa tästä linkistä.

Hannu ja Maija Nyman-jyvaskylassa


Vuosi 2019 alkaa Hannu ja Maija Nymanin vierailulla Jyväskylään. He pitävät Illan Rakkaudelle su 13.1. klo 14. Maanantaina 14.1. klo 18 Maija puhuu Naisia kaivolla -illassa ja Hannu Miestenillassa. Tiistaina 15.1. he puhuvat yhdessä Päiväkahveilla klo 13 ja Hehku-illassa klo 19.
Tapahtumapaikkana on muuten Omenapuu, Vapaudenkatu 24, mutta Miestenilta on Kortteliravintola Carismassa. Se sijaitsee Omenapuusta nähden vastakkaisessa Cygnaeuspuiston kulmauksessa.Iltapäivä Rakkaudelle su 13.1. klo 14


Rosoisen arkirakkauden juhla, jossa hyvän musiikin, rehellisen puheen ja avioparihaastattelun lomassa hyvää tarjoilua. Puhujina Maija ja Hannu Nyman.

Rakkaus riisuu alastomaksi, eikä jätä rihman kiertämää. Ei voi paeta pitkään naamion taakse, sillä molempien tausta, elämän haavoittuvuus tulevat mukaan. Samalla rakkaus pukee ja vahvistaa persoonallisuuksia, jos sitoutuminen ja sovinto saavat tilaa.  Parisuhde on matka tai pitkä keskustelu, jossa äänenpainot vaihtelevat. Matkalla tarvitaan suhteellisuuden, armon ja huumorin tajua.

Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudekatu 24).

Omenapuun päiväkahvit

Kahvit klo 13, ohjelma 13.30. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.
 • Ti 15.1. Miten kristinusko saavutti Suomen? Hannu ja Maija Nyman
 • Ti 19.2. Kaikki on runoa, Pirkko A. Veijo
 • Ti 19.3. Kulkurin iltatähti, Tuula “Haxu” Hakkarainen & Mika Lahtinen
 • Ti 9.4. Tarvitsemme toisiamme, Jorma ja Marja Kalajoki

  Viisikielisen toivelauluillat

  Kerran kuussa maanantaisin: 7.1.  4.2.  4.3.  1.4.  ja  6.5. klo 18.00. Tuula "Haxu" Hakkarainen laulaa ja laulattaa. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

  Avoin raamattupiiri

  Joka toinen perjantai eli 18.1.  31.1.  15.2.  1.3.  15.3.  29.3.  12.4.  ja  26.4. klo 11. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

  SenioriFoorum

  Huom! Paikkana Sepän Kipinä Seppä-kauppakeskuksessa. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15. Lisätiedot: Inkeri Virkkala-Järvinen. Kevätkauden 2019 SenioriFoorumit ovat ti 29.1. ja ti 30.4. Tilaisuudet järjestetään yhdessä Jyväskylän seurakunnan kanssa.


    Naisia kaivolla -illat

    Keskeneräisten naisten hoitavaa yhdessäoloa. Kahvi- ja teetarjoilu kera suolaisten ja makeiden
    herkkujen klo 18.00, ohjelma klo 18.30, osallistumismaksu 10 €. Illoista vastaavat Ulla-Maija Kovanen ja Naisia kaivolla -tiimi. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

    Ma 14.1. Nainen elämän roolien paineessa, kirjailija Maija Nyman
    Miten selviän, kun roolit vaihtuvat ja vuorosanat sekoittuvat? Kuka kantaa, kun en itse jaksa? Omien rajojen ja lahjojen hyväksyminen vapauttaa olemaan oma itsensä. Musiikki Arja Mäkelä ja Essi Kettunen & band.


    La 9.2. klo 13-17 Naistenpäivä: Olen ihme (Palokan kirkossa, Rovastintie 8)
    Kuka olen? Millaiseksi minut on luotu? Miten löytää identiteetti Jumalan lapsena sekä naisena
    elämän eri vaiheissa? Mukana KRS:n kouluttaja, muusikko Kristiina Tanhua-Laiho, Jyväskylän srk:n Palokan aluekappalainen Teija Laine sekä Ulla-Maija Kovanen & Naisia kaivolla -tiimi.


    Ma 11.3. Anteeksiantaminen itselle ja toiselle, Merja Luukkonen ja Mikko Piiroinen Nukketeatteri Sananjalasta
    Riitänkö? Olenko sopiva tällaisena kuin olen? ”Eka vai vika” -nukkenäytelmä käsittelee armoa ja anteeksiantamista ja sisältää mm. Pietarin kysymykset Jeesukselle: Kuka on suurin? Montako kertaa on annettava anteeksi?


    Ma 8.4. Yksinäisyys – hiekkaerämaa vai puutarha, lehtori Marja Kalajoki
    Vetäydytkö yksinäisyyteen? Oletko yksin, vaikka elät kaksin? Oletko jäänyt yksin? Rohkenetko ottaa yhteyttä? Tuntuuko aloitteellisuus riskiltä? Uskotko olevasi lahja toiselle? Musiikki Anne Rahkonen, säestys Eija Rantatalo.    Miestenillat

    Paikkana Kortteliravintola Carisma, Idankuja 4, joka sijaitsee alle 100 metrin päässä Omenapuusta Cygnaeuksenpuiston vastakkaisessa kulmassa.
    • Ma 14.1. klo 18 Jos Jumala on, miksi me kärsimme? Rovasti Hannu Nyman
    • Ma 8.4. klo 18 Tavallinen riittää, rovasti Jorma Kalajoki    Raamatun ihmiset -bibliodraamapäivät 16.2. ja 23.2.

    Tutustutaan Raamatun maailmaan keskustelun ja luovan toiminnan kautta. Osallistumismaksu 50 € sisältää molemman lauantain ohjelman (klo 10-16) sekä aamu- ja iltapäiväkahvit, muttei
    lounasta (tauko klo 13-14). Ilmoittaudu bibliodraamaohjaaja Mika Lahtiselle viimeistään 9.2.


    Hehku-illat

    Hehku-illat ovat opiskelijoille ja nuorille aikuisille suunnattuja iltoja, jotka sisältävät opetusta, musiikkia, rukousta, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. Iltojen aiheet ja puhujat sekä muut menot opiskelijoille näet netistä www.opiskelijat.fi tai Facebook-ryhmästä
    “Hehku Jyväskylä”.

    Torstaiteatteri: Mooseksen äiti


    Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta? Tule mukaan Torstaiteatteriin tekemään Mooseksen äiti -näytelmää! Harjoitukset alkavat to 17.1. klo 17.30. Esitykset ovat 4.4.-9.5.2019.

    Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä tai mitään erityistaitoja. Torstaiteatterissa saa jännittää ja mokata ilman, että nauretaan tai moititaan.

    Torstaiteatterissa näyttelijät ovat n. 20 - 80 vuotiaita teatterin harrastajia tai vasta-alkajia. Ryhmää ohjaa draamapedagogi Mika Lahtinen. Toiminnan pelisääntöjä ovat vapaaehtoisuus sekä jokaisen oikeus omaan katsomukseen ja kokemukseen ilman, että muut analysoivat niitä.

    Tule mukaan! Opit esiintymiseen ja teatterin tekemiseen liittyviä taitoja ja ehkä lisää itsestäsikin. Ensimmäisissä harjoituksissa voit tutustua toimintaan ja pohtia haluatko sitoutua mukaan pidemmäksi aikaa.

    Mooseksen äiti -näytelmäprojekti alkaa tammikuussa 2019. Harjoituspaikkana on Kulttuuritila Omenapuu, os. Vapaudenkatu 24, Jyväskylä. Harjoituksia on 1-2 kertaa viikossa. Ota yhteyttä: p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen (ät) sana.fi.    Tervonsalmen toimintakeskus

    Kesällä Tervonsalmen toimintakeskus Tervossa tarjoaa monipuolisia tapahtumia tai mukavan retkikohteen tai majoituspaikan kesäreitin varrella. Tutustu Tervonsalmeen!

    Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä